EGYÉB

DÍJAK
Liebster Award

Szabályok:
 - Írj magadról 11 dolgot!
 - Válaszolj 11 kérdésre!
 - Írj 11 kérdést!
 - Küldd el a díjat 11 embernek!

11 dolog rólam
1. olyan érzésem van, mintha nyár lenne
2. épp egy nagyon kellemes dalt hallgatok
3. holnap nem megyek suliba
4. nem is értem, hogy kaptam a díjat, ha még el se kezdődött a sztori :D
5. kezdek álmos lenni
6. várom, hogy fellépjen egy barátnőm chatre, de sehol sincsen ><
7. nem bírom, ha valaki belegyalogol a lelkembe
8. hiszek Istenben
9. és ezt nem szégyellem, mert ő a legcsodálatosabb dolog, ami valaha történt velem
10. remélem, sokan szeretni fogjátok ezt a blogot :)
11. meg vagyok fázva

válasz 11 kérdésre #1 (szerecsendio&cherbrooks)
1. Hétvégén általában mikor szoktál felkelni és mikor alszol el? Általában későn kelek, 10-11 körül, elaludni meg mikor hogy. Van, hogy éjfél után, ha nem vagyok álmos.
2. Melyik az a film, amit legutoljára láttál? Öhm, nem is tudom, nem szeretek nagyon filmeket nézni. Tegnap este elkezdtük nézni Charlie Chaplin A diktátorját, de elmentem tentézni. :') Ja, és ma néztem a Charlie és a csokigyár végét <3.
3. Volt már, hogy nem tudtál elaludni este, mert egyfolytában egy képzeletbeli történet képkockái pörögtek le a szemeid előtt. Ó, hát persze. Utálom ha ez van. :3
4. Van olyan idézet, ami jellemzi az életedet? Ha igen, akkor bemásolod? Nincs ilyen idézet. Azt hiszem az életem túl bonyolult ahhoz, hogy pár szóban össze lehessen foglalni.
5. Mit tartasz megbocsáthatatlan bűnnek egy barátságban? Nincs megbocsáthatatlan bűn egy barátságban. Annak vagyok a híve, hogy minden hülyeséget meg kell bocsájtani, csak max nem barátkoznak tovább. Ilyen például az árulás, az elég rossz. :/
6. Van olyan dal, ami leginkább jellemez téged? Francesca Battistelli - Find rest és He knows my name, de mondhatnám az Unusualt is, csak az nem engem jellemez, hanem szerintem minden korombéli lánynak szól, mert az a helyzet, hogy szörnyen nagyok az elvárásaink magunkkal szemben, pedig mindannyian rendkívül különlegesek és egyedülállóak vagyunk! <3
7. Van kedvenc magyar előadód, esetleg együttesed? Nincs.
8. Mit gondolsz az országról, amelyben/ahol élsz jelenleg? Ebbe ne menjünk bele szerintem. D:
9. Mondj magadról egy érdekességet! Nagyon magas vagyok. :D
10. Milyen színű ruhákat viselsz leggyakrabban? Natúr színeket kedvelek, fehér, homok, pasztell, farmer. Az élénk színektől megfájdul a fejem. oO Azt hiszem ez az egyedi képességem. :DD
11. 2014. Eddig olyan, amilyennek elképzelted? Fogjuk rá, de még alakulni fog. ;)

válasz 11 kérdésre #2 (vacak)
1. Ha egyszer híres személyiség válna belőled, tervezel az lenni, vennél fel valamilyen álnevet? Ha igen, mit? - Szerintem híressé válni nem olyan dolog, amire az ember tudatosan készül... de ha megtörténne velem, akkor a Dorine Osteen nevet szívesen használnám, mert híres író lennék. <3
2. Az előző kérdéshez kapcsolódóan: Ha már ismert lennél, mi lenne az a dolog, amit meg akarsz tenni/ melyik lenne az a hely, rendezvény, ahová el akarnál jutni? - Hogy mit tennék meg... biztosan adakoznék és támogatnám a gyülekezetemet, amennyire csak tudom, segítenék azoknak, akik szeretnek írni. Ahová el szeretnék jutni, hely: Izrael, Izland és az újságírás paradicsoma, New York, rendezvény pedig... nem is tudom, valamilyen könyvekkel kapcsolatos bigyó. :3
3. Mi az első gondolatod, mikor reggel felkelsz? - REEEGGEEEL VAAAN (ez egy link, katt :3)
4. Jelenleg hány blog követője vagy? - Elég kevésé, nem szoktam feliratkozni, mert ha olvasok és szeretek egy blogot, akkor arra magamtól járok vissza, nem azért, mert jelez a blogger, hogy van friss.
5. Mi az az egy vagy több dolog, amit mindenképpen el szeretnél érni az életben? - Először is, hogy úgy éljek, ahogy Istennek kedves. Ez az első és legfontosabb, aztán szeretném, ha egyszer kiadnák az egyik könyvemet, szeretnék boldog családot, mikor felnőtt leszek, és egy olyan munkát, ami igazán én vagyok, amiben kiteljesedhetek, ami nem számít munkának, mert szeretem csinálni. A legnagyobb álmom pedig az, hogy egyszer filmet csinálnak az egyik könyvemből... (:
6. Mit gondolsz/mi a véleményed a mai magyar sorozatokról, filmekről, stb? - Nem nagyon szeretem őket.
7. Ha iskolás vagy, mit gondolsz, milyen szerepet töltesz be az osztályod hierarchiájából? - A lány aki szinte sosem szólal meg órákon, de aki bárkivel elpoénkodik. Dehogy is. Igazából fogalmam sincsen. Szeretném azt hinni, hogy én vagyok a toll az osztály kezében, amivel szépeket tud írni. (Y)
8. Foglalkoztatnak a világ dolgai? - Igen. Mindig történik valami borzalmas érdekes.
9. Legbelül hány évesnek érzed magad? - Azt hiszem idősebbnek, úgy 22 körülinek.
10. Melyik most a kedvenc zenéd? - Nem is tudom... talán a Royal Tailor ROAR coverje. De igazából egy csomó kedvenc zeném van.
11. Melyik az az esemény, amiről tudod, hogy sosem fogod elfelejteni? - 2011. 09. 09.

válasz 11 kérdésre #3 (Bo E.)
1. Az írás számodra hobbi, vagy esetleg nagyobb terveid is vannak vele? - Vannak terveim az írással.
2. Ha általában történetet/fanfiction-t írsz, a főszereplőidet kedveled, vagy csupán ők illenek az elképzeléseidbe? - A főszereplőim hozzám tartoznak, nagyon szeretem őket! <3
3. Mit gondolsz a kritikákról? Általában azért kérik, mert valóban kíváncsiak a kritikus véleményére, vagy valami más okból kifolyólag? - Szerintem sokan azért kérnek véleményt, hogy másik blogon lássák a sajátjukat, egyfajta ingyenreklámként tekintenek a kritikára. Persze tisztelet a kivételnek.
4. Szerinted az írók megváltoznak a Blogger-ben, vagy a személyiségük megmarad, és ugyanolyanok mint a valóságban? - A internet névtelenné tesz, így sokaknak kinyílik a csipája, sajnos sokszor rossz értelemben. Nem tudom pontosan, mennyire változnak meg, nem látok bele mások életébe, de akiben van egy kis becsület, az nem pofázik le mindenkit csak azért, mert nem tudják a többiek, kit rejt az álnév. És amúgy is, az FBI simán lenyomozza az IP címét. :D (bocsánat, a sorozat teszi)
5. Mit gondolsz az olyan "bloggerinákról" akiknek nincs tehetségük az íráshoz, mégis megpróbálkoznak vele, mert úgy gondolják, hogy ez "menő"? - Becsülöm őket, mert legalább megpróbálják, de mondjuk nem azért kéne, mert ez menő. Amúgy szerintem a blogolás nem menő, csak akkor, ha az illető szívvel csinálja, és ez látszani is fog a munkáján. 
6. Tervezel a közeljövőben egy másik blogot, elképzeléseid vannak hozzá, vagy esetleg pihentetnéd a dolgot? - Egyelőre fejezzem be ezt... :)
7. Vannak kedvenc design-os blogjaid, ahonnan fejlécet/teljes design-t rendelsz, vagy magad birkózol meg vele? - Szeretek design-blogokat nézegetni, sok ihletet lehet gyűjteni, de a kinézeteimet magam intézem.
8. Olvastál már bloggertől? - Nem tudom, de nem hiszem.
9. Általában milyen történeteket olvasol? Ami érdekel, vagy amiben x-y a karakter? - Ami érdekel. Ha kedvelek egy embert a valóságban, akkor én írok és nem olvasok róla. :)
10. Milyen zenéket szoktál hallgatni? - Mindenfélét, ami éppen megfelel a hangulatomnak és az ízlésemnek. 
11. Mi a véleményed a sablonos blogokról? Elítéled előre, vagy megvárod a végkimenetelét? - Nem olvasok sablonos blogokat.

válasz 11 7 kérdésre #4 (Alli J.)
1.  Milyen terveid vannak a nyárra? Utazol külföldre? - A nyáron szeretnék dolgozni, és venni egy komolyabb fényképezőt. Meg be szeretném fejezni ezt a történetemet, sokat olvasni és fejlődni.
2.  Ha eszedbe jut egy esetleges blog ötlet, akkor annak azonnal neki vágsz, vagy alaposan megtervezel előtte mindent? - Neeehm, előtte - ha nem is teljesen alaposan és nem is mindent, de -, megtervezek dolgokat, lefektetem a sztori alapjait, és elkezdem írni. Publikálni mindenképpen csak utána.
3.  Mi alapján választod ki az adott történet szereplőit? - Elképzelem őket, aztán elkezdek keresgélni, és akin megakad a szemem, mert olyan mint a fikcióm, azt választom. Ide például Matt Bomer egyszerűen tökéletes Robert, Astrid pedig tökéletes Katie. 
4.  Mi adta a löketet ahhoz, hogy saját történet írásába kezdj? - Hogy ki akarom próbálni végre ezt is. Régen szinte csak sajátokat írtam, de egyiket se fejeztem be. Aztán jöttek a ficek, viszont már elegem van belőlük. Itt az ideje, hogy saját kútfőből merítsek, szerintem már elég erős vagyok hozzá. Legalábbis remélem...
5.  Mit gondolsz, mennyit fejlődtél az első történeted megírása óta? - Rengeteget, és még annál is többet!
6.  Van olyan barátnőd, akivel a blogolás alatti időkben ismerkedtél meg? - Igen, például Winter Poppy, Orsi, Flo, Leia, Clove, Azy és még mások. Mind csodálatosak!
7.  A női főszereplők személyisége Tőled független, vagy magadról mintázod őket? - Próbálom tőlem függetlenné tenni őket, de természetesen elkerülhetetlen, hogy ne legyek bennük valamilyen módon/szinten. Az első Éhezők Viadala fanfictionöm főszereplője, Sash teljesen én voltam belsőleg, míg Roxanne, az Egy életen át hősnője már nem annyira, Kate pedig abszolút nem.

válasz 11 kérdésre #5 (Leah H. E.)
1. Ki a legmotiválóbb ember számodra? - Az irodalomtanárom, a nagy írók, Németh Sándor, Ő... kábé ennyi.
2. Szereted a Balatont? - Nekem a Balaton... a riviéééraaa... <3
3. Jelenleg hány blogon dolgozol? - Jelenleg ezen az egyen, meg van egy személyes is, de azon nem kell konkrétan dolgoznom. Bár egy jó dizájn végre ráférne...
4. Mi az életcélod? - Elérni az álmaimat.
5. Melyik országokban jártál eddig? - Sajnos kis hazánkon kívül eddig csak a szomszédos Ausztriában, nem vagyok nagy utazó. De szeretnék eljutni egyszer Izraelbe, és álmaim szigetére, Izlandra is.
6. Könyv vagy film? - Könyv!
7. Mi a kedvenc állatod? - Régen nagy lómániás voltam, mára ez a rajongás csillapodott, de azért még szeretem őket. Ja, meg a puha cicákat is és a hűséges kutyákat. Állatbarát vagyok, kifejezetten.
8. Mit gondolsz a műkorcsolyáról? - Igazából semmit, de szép sportág.
9. Szerinted mi az a munka, amiből biztosan jól meglehet élni? - A sikeres színészi pálya.
10. Nagyváros vagy kisváros? - Kisváros.
11. Olvasod a blogom? - Tegnap beleolvastam egy másik blogodba, az Álomtól aranyig címűbe. :)

válasz 11 kérdésre #6 (Adel)
1. Kedvenc színész? - Nincs konkrét, nem vagyok nagy filmes.
2. Kedvenc könyv? - Az Éhezők Viadala trilógia.
3. Hány éves vagy? - Azt megtartom írói titoknak, ha nem bánod.
4. Milyen stílusú blogokat olvasol szívesen? - Nem is tudom. Olyat, ami érdekel. :D
5. Milyen magas vagy? - Nagyon.
6. Van-e testvéred? - Van.
7. Mióta írsz blogot? - Úgy másfél éve.
8. Kedvenc film? - Szeretem a Beépített szépséget, de mint mondtam, nem vagyok valami nagy filmes.
9. Hogyan képzeled el az életedet a jövőre nézve? - Ezt nehéz lenne összefoglalni röviden. ^^
10. Szoktál sportolni? - Sajnos nemigen.
11. Milyen munkát szeretnél később (vagy mivel foglalkozol éppen)? - Álmaim munkája egy menő újságnál írni, vagy kiadni egy szuper könyvet, ami után nem kell dolgoznom. Szóval valami olyan, amiben kiteljesedhetem. 

válasz 11 kérdésre #7 (Mireya Deschanel)
1. Mi volt a kedvenc meséd kiskorodban? - A Teletubbies, vagy hogy kell leírni. Teletabi. <3
2. Mi az, ami motivál a blogírásra? - Az írás iránti szenvedélyem.
3. Mikor kezdtél el blogot írni? - Másfél éve, körülbelül.
4. Játszol valamilyen hangszeren? Ha igen, mely hangszeren (hangszereken)? - Nem, de szívesen tanulnék zongorán.
5. Szeretsz utazni? - Nem igazán.
6. Ki a kedvenc előadód? - Chris August.
7. Mely sztár mellett tudnád elképzelni az életedet? - Egyik mellett se. oO
8. Mivel szeretnél foglalkozni egyetem/középiskola után? - Írással.
9. Van-e olyan zeneszám, amit ha meghallasz az első szerelmed jut eszedbe? - Nincs. oO
10. Mi az, amit először megnézel egy ismeretlen emberen? - A ruháit, azt hiszem, mert azok szembetűnőket. Amúgy a szemeit.
11. Hol tudnád elképzelni az életedet? Magyarországon vagy külföldön? - Magyarországon.

válasz 11 kérdésre #8 (Bia Joy)
1. Miről szólna egy általad írt könyv? - Valami/valaki olyanról, ami/aki számomra nagyon-nagyon fontos. :/ 
2. Melyik könyvet és melyik személyt vinnéd magaddal egy lakatlan szigetre? Miért? - A Bibliámat és legjobb barátnőmet. A Bibliámat azért, mert nem bírnám ki, ha nem olvashatnám, a legjobb barátnőmet pedig azért, mert vele nem unatkoznék. :D
3. Milyen színű a szobád fala? Változtatnál rajta? - Nagyon halvány barna, és igen, változtatnék. Szeretném mondjuk, ha barackszínű lenne.
4. Gondolkodtál már azon, hogy hány gyereket szeretnél? Ha igen, akkor hányat? - Egyelőre egyet szeretnék, maximum kettőt, de anyukám ezt máshogy gondolja. ._. Szerintem azt majd én eldöntöm. ;)
5. Mi a bakancslistád első pontja, amit mindenképp szeretnél megcsinálni ebben az életben? - Nincsen bakancslistám, de szeretnék egyszer eljutni Izlandra. Az egyik leggyönyörűbb hely a világon!
6. Hiszel a természetfeletti lényekben, képességekben? - Igen, bár kicsit másképp, mint ahogy az emberek általában.
7. Mik a terveid a nyár hátralevő részére? - Írás, olvasás, tengerpart, nyaralás és munka.
8. Mit szeretsz jobban, fürdeni vagy zuhanyozni? Miért? - Fura kérdés, de talán fürdeni, mert abban sokáig lehet ücsörögni. :D
9. Miről szólt a legutóbbi álmod, amire emlékszel? - Arról, hogy a legjobb barátnőmnek bizonyos valakije állt mögöttem egy sorban, és mikor megtudtam, hogy ő az, akkor megkértem, hogy ugyan vigyázzon már a cuccomra, én meg elrohantam és szóltam a barátnőmnek. :D
10. Mit mutatnál meg először egy tizenhetedik századból érkezett személynek? - Az egyik történetemet. :D:D:D
11. Milyen különleges képességet választanál? - Láthatatlanság.

válasz 11 10 kérdésre #9 (Raquel)
1. Van olyan szám, amit soha nem unsz meg? - Igen van, Chris August Upside of Downja.
2. Ki a példaképed és miért? - Leginkább természetesen Isten, de emberek közül nem igazán van. Vannak személyek, akikre felnézek és akiket elképesztően tisztelek, ilyen például Németh Sándor, de nagyon szeretem Dianna Agron és Astrid Berges-Frisbey stílusát, szóval mondom, nincs konkrét.
3. Ha egy dolgot megváltoztathatnál az életedben megtennéd? - Persze. Ki nem?
4. Ki álmaid pasija? - Ohó, micsoda kérdés... :D Azt hiszem - nem, egészen biztos vagyok benne, hogy - még mindig Cinna <3
5. Mi a kedvenc italod? - A rostos őszibaracklé.
6. Hol érzed magad a legjobban? - A gyüliben *o*
7. McDonalds vagy Burger King? - Meki.
8. Mi azaz étel, amit soha nem kóstolnál meg? - A csiga vagy a béka, meg a rovarok. Blee.
9. Kedvenc sorozatod? - White Collar <3
10. Van olyan színész, akinek minden filmjét láttad, teljesen mindegy, hogy miről szól? - Nincs.

válasz 11 kérdésre #10 (Apple Wien)
1. Milyen műfajban szoktál leginkább olvasni? - Regényeket szeretek olvasni, meg néha novellát. Egyre jobban szeretem a novellákat.
2. Van kedvenc könyved? - Kedvenc regényem az Éhezők Viadala trilógia.
3. Mi volt az a pont, amikor elhatároztad, hogy te is megpróbálkozol az írással? - Hát már nem is tudom. Régen volt, régóta írogatok.
4. Ki a kedvenc könyvbéli/filmbéli karaktered? - Cinna <3
5. Gondoltál már valaha arra, hogy könyvet írj? - Nem is hinnéd, hányszor!
6. Legkedvesebb emléked? - Nem tudom. Sok kedves emlékem van, a legfrissebb most vasárnap történt.
7. Honnan merítesz ihletet az íráshoz? - Az életemből, az emberekből, akik körülvesznek, a helyekből, ahol járok, az érzéseimből, a fantáziámból.
8. Van olyan könyv/fim szereplő, aki szívesen lennél egy napra? - Katnisst kipróbálnám. :D
9. Hol nyaraltál legutóbb? - Őőő... nem tudom. Most fogok menni hamarosan.
10. Hol szeretnél élni felnőttkorodban? - Itthon.
11. Van kedvenc kultúrád? - Az olasz, a zsidó és a görög nagyon tetszik, meg néha a koreai.

válasz 11 kérdésre #11 (Leah Hope Eastbrook 2.)
1. Mi az a menü, amit szívesen rendelnél egy étteremben? - Általában mindig ugyan azt eszem étteremben: hasábburgonya és valamilyen sajttal-sonkával töltött rántott hús.
2. Ki az a karakter (könyv- és filmbéli is lehet), akinek a bőrébe bújnál egy napra? - America Singer a Párválasztóból. :D
3. Ha nincs ötleted a történeted folytatására, mit teszel, hogy ihletet kapj? - Zenét hallgatok, a városban sétálok, hintázok, olvasok, képeket nézegetek, ilyesmik.
4. Társaságban szeretsz lenni, vagy inkább egyedül? - Inkább egyedül.
5. Mit gondolsz a Skandináv államokról? - Hogy gyönyörűek! <3
6. Ha megtanulhatnál egy nyelvet, melyik lenne az, és miért? - Azt hiszem a héber: mert ősi, gyönyörű és titokzatos.
7. Mivel töltenél el legszívesebben egy nyaralást? Megnéznél egy tengerparti várost, és hűsölnél a tengerparton, vagy inkább egy hegyvidéki helyet néznél meg egy túra kíséretében? - Tuti, hogy a tengerpartra mennék!
8. Ki az az ember a hírességek közül, akit nagyon nem bírsz? Miért? - Azt hiszem Miley Cyrus, mert annyira 'eldeformálódott'. Meg Lady Gaga. ._.
9. Fagylalt vagy sütemény? - Sütemény.
10. Melyik volt az a film, amit utoljára láttál? - A Téli mese. NE NÉZZÉTEK MEG! Borzasztó. BOR-ZASZ-TÓ.
11. Melyik blogokat látogatod leggyakrabban? Ezek közül melyik a kedvenced? - Általában dizájnblogokat nézegetek, a kedvencem a Kattogó Klaviatúra.

válasz 10 kérdésre #12 (Leah Hope Eastbrook 3.)
1. Mi ihlette a blogod témáját? - A szeretet.
2. Mikor kezdted el írni? - Valamikor január vége, február eleje.
3. Mennyire tudsz elmélyülni a témában egy-egy blog olvasása közben? - Az attól függ, mennyire jól van megírva az adott blog.
4. Ha nincs ihleted, mit csinálsz, hogy megjöjjenek a gondolatok? - Olvasok, zenét hallgatok, képeket nézegetek, pihenek meg ilyesmik.
5. Mi a véleményed a másolásról? - Semmi jó.
6. Te mit tennél, ha tőled másolnának valamit? - Nem is tudom... remélem, erre sosem fog sor kerülni.
7. Hogyan képzeled el az álomotthonod? - A tengerpart mellett, egy fehér falú aranyos házban, aminek finom illatú mediterrán fűszernövények nőnek a kertjében.
8. Van háziállatod? Ha igen, milyen? Ha nincs, szeretnél-e? - Nincsen, de majd szeretnék egy kutyát: vagy bullmastiff, vagy amerikai dog, vagy mopsz fajtájút.
9. Várod már az iskolakezdést? - Igen.
10. Ha változtathatnál a külsődön, mi lenne az első, és legfontosabb? - A szemem.

válasz 11 kérdésre #13 (Mia Flare)
1. Mi alapján formálódik ki benned egy karakter személyisége? - Nem is tudom... csak úgy jön, magától.
2. Jelenleg hány blogon dolgozol? - Ezen az egyen, meg a személyes blogomon.
3. Fan fictiont vagy inkább saját történetet publikálsz szívesebben? - Mindkettőt. Régen inkább fanfictiont, most pedig ezt a saját történetet. :)
4. Van olyan film, amely teljesen megváltoztatta a hozzáállásod valamihez? - Szerintem nincsen.
5. Utazó típus vagy, vagy inkább otthonmaradó? - Utazó.
6. Szeretnél új történetet publikálni? - Ez még a jövő zenéje. ;)
7. Játszol valamilyen hangszeren? - Nem, de szeretnék zongorázni.
8. Könyv vagy inkább film? - Könyv.
9. Van háziállatod? Ha igen, milyen? - Sajnos nincsen, de egyszer szeretnék egy bullmasztiffot vagy egy mopszot, és egy hörcsögöt akit úgy akarok hívni, hogy Puki. :3
10. Miért kezdtél el blogolni? - Az írás és a Nyitott szemek miatt.
11. Tengerpart vagy Balaton? - Tengerpaaart <33

11 kérdésem
1. Mi a kedvenc filmed?
2. Idegesít, ha mások is vannak a helyen, ahol írsz?
3. Mennyi a legtöbb, amit eddig írtál?
4. Írd le a kedvenc blogjaidat!
5. Mit gondolsz, az emberek miért szeretnek egyediek lenni?
6. Inkább feltűnő, vagy inkább visszahúzódó típus vagy?
7. Őszintén. Lógtál már a suliból?
8. Van kedvenc tanárod/tanárnőd?
9. Minek készülsz, mit szeretnél majd dolgozni?
10. Voltál már része klubnak?
11. Sportolsz valamit?

11 ember, akinek küldöm
Clove


KI LETTEM PÉCÉZVE <3
ÁLTALUK: Leia, Bo E., Clove, Sophie, szerecsendio, Alisson





BEST BLOG
köszönöm neki: Sophie




HA KÖNYV LENNE


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése